lost_city

Momentan nu exista imagini atasate galeriei curente

Andy Garcia este in acelasi timp regizor si actor in ultima sa pelicula, The Lost City. Filmul reprezinta un tribut dramatic adus tarii sale de bastina, Cuba. Scenariul ii apartine marelui scriitor cubanez Guillermo Cabrera Infante. The Lost City urmareste povestea a trei frati si a unei femei frumoase ale caror destine sunt strans legate de soarta unei natiuni aflate in mijlocul unei revolutii zbuciumate.

In 1958, Havana era Parisul Caraibelor. Aici, soarele fierbinte incinge zilele, in vreme ce pasiunea si muzica incing noptile in cluburile sofisticate ale orasului. Nu totul se reduce, insa, numai la lux si petreceri tropicale. Cuba este condusa cu mana de fier de catre dictatorul Fulgencio Batista, un adevarat Nero al epocii sale. Incercand sa reinstaureze constitutia din 1940, intelectualii pacifisti si activistii politici cubanezi lupta cu ardoare pentru a schimba un regim care le sufoca tara. In acelasi timp, in strada, o alta miscare revolutionara se formeaza, una care abandoneaza metodele pasnice in schimbul armelor si asasinatelor politice. In acest timp, in junglele izolate din muntii din Est, fortele revolutionare M26 ale lui Fidel Castro si Ernesto “Che” Guevara (ale caror intentii nu sunt cunoscute in totalitate), se mobilizeaza si se indreapta catre Havana. Batista, constient de amenintarile care planeaza asupra regimului sau instabil, intensifica actiunile serviciilor sale secrete, intr-un efort disperat de a se mentine la putere.
In mijlocul acestui paradis tropical zbuciumat, Fico Fellove, proprietarul celui mai select club de noapte din Havana, El Tropico, se straduieste sa isi mentina familia unita, sa isi tina clubul pe picioare si sa pastreze dragostea unei femei. Insa, dupa cum si viata merge inainte, El Tropico va deveni, in curand, mult mai mult decat o simpla scena de divertisment. In spiritul autorului scenariului, Guillermo Cabrera Infante, Bill Murray va interpreta un scriitor american ex-patriat, autor de scenete comice. Comentariile ironice ale personajului sau reflecta statutul aparte al clubului care apare ca un soi de microcosmos, o scena pe care se desfasoara evenimente istorice ca intr-un teatru al absurdului. Desi ar prefera sa ramana pe marginea evenimentelor, Fico va fi, incetul cu incetul, atras in desfasurarea istoriei care se scrie in jurul sau. Havana si Cuba se vor schimba pentru totdeauna, iar familia lui Fico nu este crutata de mersul istoriei. Prin ochii lui Fico devenim martori la dezintegrarea unei familii, la disparitia unei culturi si la transformarea unor oameni – un mod de viata dispare, dar ritmul sau, muzica sa, va trai mai departe in exil, acolo unde Fico isi gaseste linistea in singurul lucru care nu l-a tradat niciodata.

The Lost City este o aventura de proportii epice a carei intriga istorica ascunde o poveste de dragoste plina de muzica, culoare si de stralucirea Cubei pre-revolutionare. Alaturi de Andy Garcia si Bill Murray, in rolurile principale ii regasim pe Dustin Hoffman – care il interpreteaza pe enigmaticul mafiot Meyer Lansky, si pe Ines Sastre, star al filmului spaniol si super model renumit – imaginea firmei de cosmetice Lancôme – care o interpreteaza pe Aurora Fellove, personaj ce constituie metafora centrala a filmului – dragostea imposibila a unei femei, a unei tari, a unui «Oras Pierdut».

Lasă un comentariu